Színház

Coraline

bábelőadás, 2 felvonás, 120 perc, 2019., 10 éves kortól

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A 12 éves Coraline családja Londonból egy régi, unalmas, vidéki házba költözik. A szülők állandóan dolgoznak, így a kislány egyedül fedezi fel a környéket: megismerkedik a ház fura lakóival és egy barátságtalan macskával. Felfedezőútja során talál egy kicsi, befalazott ajtót, amely nem vezet sehová. Ám egy éjszakán a titkos ajtó kinyílik, és Coraline hamarosan egy másik világban találja magát. Ez a világ mintha tükörképe volna Coraline otthonának, csak éppen itt soha nem esik az eső, ahol sült csirke és süti van vacsorára, ahol minden színes és szórakoztató. Ahol az anyukája sohasem ideges, az apukája sohasem rohan, hisz legfőbb vágyuk, hogy Coraline-t boldoggá tegyék. És Coraline tényleg boldog ebben a másik, tökéletes világban - egy ideig. 
Azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy a tökéletes világ korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik.

"Neil Gaiman kortárs Jancsi és Juliska parafrázisként is olvasható regényében Coraline vágyai - és a szerző féktelen fantáziája - egyre bizarrabb helyzetekbe sodorják a főhőst. A két világ különös egyformasága, a mellékszereplők groteszksége, a gombszemű másik szülők vonzó félelmetessége mind olyan motívumok, amelyek egy, a képzeletünket végletekig megmozgató műfaj, a bábszínház után kiáltanak. Máig elevenen él bennem egy gyerekkoromban látott bábelőadás, A szőke ciklon egyik lenyűgöző képe: a nézők felé robogó vonat. Azóta tudom, hogy a bábszínházban minden megtörténhet." ( Ascher Tamás rendező)

A(z) Budapest Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2019. január 17., Budapest Bábszínház

Stáblista:

Szereplők

Coraline
Spink kisasszony
Coraline, a macska, Anya és Apa segítője, nézőtéri kutya és cirkuszi patkány

Alkotók

Hozzászólások

10/10
csuribuksi 2019 szept. 07. - 00:27:46 10/10 Előzmény Katus441
Nem értek egyet. Tökéletes választás minden korosztálynak.Már 10 évesek is sokkal durvább, értéktelen dolgokat néznek, ez a darab nagyon jó, és értéket is közvetít. Nem hiszem, hogy 12-13 éveseknek rossz élmény lett volna, maximum nem értették meg a darab lényegét.
10/10
csuribuksi 2019 szept. 07. - 00:24:02 10/10
Remek darab, felnőttek és gyerekek egyaránt élvezik. Szuper rendezés, fantasztikus bábok!
2/10
Katus441 2019 márc. 09. - 21:46:01 2/10
Ijesztő és félelmetes, 6.-os osztálynak (12-13evesek) nagyon rossz élmény volt. Nem ajánlom ilyen korúaknak.