Színház

Cyclist

előadás, 2012., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1992-ben Poznanban alakult független társulat neve (porywacze cial = testrablók) Don Siegel 1956-ban készült Testrablók inváziója című filmjére utal. Előadásaik nagyon személyesek, az összetett emberi kapcsolatokkal foglalkoznak, keresve valamifajta igazságot és egységet; ugyanakkor teli vannak filmes és kortárs kulturális idézetekkel és szimbólumokkal.
A Biciklisták zenés utcai parádé. Egy Biciklista Szövetség bolondos esküvői menete. Vidám, groteszk, abszurd és zajos. Más szóval olyan, ami szükségképpen felkavarja a dolgokat, és több életet visz az utca valóságába. Ha valaki nem szeretné az esküvőket, szórnak egy kis rizset a fejére és mindjárt megszereti.
A színházat 1992- ben alapította Katarzyna Pawlowska és Maciej Adamczyk. Előadásaik tele vannak idézetekkel, filmesztétikai elemekkel és célzásokkal a modern kulturális valóságra. Ugyanakkor ezek az előadások nagyon személyes hangvételűek, amik az emberek közötti bonyolult kapcsolatokkal foglalkoznak, valamint az igazság és teljesség utáni kétségbeesett kutatással.
A Testrablók Színháza nem tolmácsol irodalmi alkotásokat, inkább a saját szövegeit használja. Az irodalmi-, filmes- és zenei idézetek pedig belesimulnak az előadás szövetébe. Előadásaik iróniával és tartózkodóan kommentálják a szép új világot.

A(z) Papok-rétje, Nyírbátor előadása

Hozzászólások