Színház

Fairy Tales (Tündérmesék)

bábjáték, 60 perc, japán, 2012., 4 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mi van Farkas hasában, miután megette Piroskát és a Nagymamát? Vagy mi történt miután találkozott a hátrom kismalaccal, ha ő egy japán farkas, aki ismeri a HARA KIRI-t? Tudsz egy szép és szomorú történetet a Kis Hableányról?
Nori csodálatos, nosztalgikus és furcsán eltorzított módon mutatja be a klasszikus meséket. Elhozza nekünk saját eredeti modern tündérmeséit is, mint a "Csillagok", "Az Ég", "Egy Hal", és a többit. Minden meséje mulatságos és csillogó, mintha különféle ékszerekként ragyognának egy erdei éjszakában. Nori sokféle eszközt használ a színpadon: bábokat, maszkokat, fényeket, árnyékokat, zenét, még saját testét is. Előadásai tökéletes kis darabok mindenféle közönség számára.

"A japán és cseh bábjáték hagyományainak ötvözése egyedülálló művészeti alkotásokat eredményez. ? Noriyuki kedves figura, hogy úgy éreztem, mintha egy kis falu közösségéhez tartoznék, ő pedig szeretett és kedvenc bohócunk lenne" (New York Theather)


Nori Sawa művészeti karrierjét a Japán Kulturális Minisztérium megbízásából kezdte Európában, ahol a mai napig már több mint 25 országban lépett fel. Kurzusokat és workshopokat vezetett olyan oktatási intézményekben, mint a prágai DAMU, Stanford University, a londoni Puppetry School, és mások. Tagja az UNIMÁ-nak (Nemzetközi Bábművész Szövetség).

A(z) Pinceszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások