Színház

Kínai mese: A Kagylótündér

gyermekelőadás, 40 perc, magyar, 2014., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Kína mesevilágába a Kagylótündér meséjével nyerhetünk betekintést. A bábok mellett fontos szerepet kap az élőjáték, és a tradicionális mozgás, és tárgyhasználat. A romantikus történethez a bábok különleges anyagok felhasználásával készültek.

A történet a messzi Kínában játszódik ahol a szépséges és jóságos Kagylótündér és kedvese a szegény Halász sikeresen teljesíti a tartomány Császárának követeléseit.

A szegény halászfiú egyetlen megélhetése, hogy minden reggel a folyóból halakat fog ki és azt a város piacán eladja. Egy napon, halászat közben, csodálatos kagylót talál a víz mélyén.
Ettől a naptól fogva minden nap valami csoda várja az ifjú halászt, ahogy hazaér szerény kunyhójába. A csodálatos Kagylótündér szépsége és jósága elbűvöli a fiút. Azonban egy nap a császár is találkozik Kagylótündérrel és attól a pillanattól kezdve egyetlen célja, hogy megszerezze magának a lányt. A mese további részében a császárnak gonosz fondorlatai és céljai ellenére sem sikerül megszereznie a gyönyörű lányt. Győzedelmeskedik a szerelem,
és az ifjú pár boldogan él tovább.

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások