Színház

A csillagszemű

előadás, magyar, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tudomást veszünk róla vagy sem, gyermekkorunk meséi, álmai komoly hatással bírnak életünk további folyására. Ezek az álom és az ébrenlét végtelenül keskeny határmezsgyéjén eltöltött percek vitézekkel, királylányokkal, sűrű sötét erdőkkel, küzdelmekkel és fele birodalommal, sárkánnyal, és mesebeli anyókákkal - őket keressük aztán ébren, felnőtten is. Mai világunkban is megannyi vándorló legény keresi párját, célját, boldogulását. Ám ők talán hiába. Lehet, hogy csak a varázsszót felejtették el? Vagy tán nem is hallottak róla soha?

Sok, nagyon sok minden változik, és talán rohanó életünk csak a lényegi mozzanatokat felejti ki, ha felnövekvő gyermekeire tekint.

Vajon ennek a mai, didaktikusan leképezett, videó játékokkal telített gyermekkornak milyen hatása lesz a felnövekvőkre? Valóban érvényét veszítette volna az a bizonyos szájról szájra terjedő történet - a MESE?

A mi történetünk valahol itt kezdődik. Ott, ahol még mesélő száj és hallgató fül egymásra talál, ahol szülő és gyerek egy ágy szélén kuporogva sutyorog - az esti mesék birodalmában.
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csillagszemű...

A(z) Csokonai Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások