Színház

A férfiak szexuális világa

színmű, magyar, 2013.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A férfiak szeretik a kellemes zenét. A férfiak szeretik a sejtelmes fényeket. A férfiak szeretik a szép szavakat. A férfiak szeretik a finom mozdulatokat. A férfiak szeretik a fennkölt gondolatokat. A férfiak szeretik a meghitt pillanatokat. A férfiak szeretik a finom érintéseket. A férfiak szeretik az elgyönyörködtető művészeteket. A férfiak szeretik a jó társaságot. A férfiak szeretik a tartalmas kalandokat. A férfiak szeretik a precíz gépjárműveket. A férfiak szeretik a laktató ételeket. A férfiak szeretik a gyöngyöző söröket. A férfiak szeretik az izgalmas futballmérkőzéseket. A férfiak szeretik az akciódús mozifilmeket. A férfiak szeretik a jópofa bemondásokat. A férfiak szeretik a pucér asszonyokat. A férfiak szeretik az ocsmány tréfákat. A férfiak szeretik a megdöbbentő büfögéseket. A férfiak szeretik a gyors, kemény szexet. A férfiak szeretik a igényes pornófilmeket. A férfiak szeretik a igénytelen pornófilmeket és szeretik a kellemes zenét.

Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult hímek belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Persze ha a népszerű sztereotípiákat vesszük alapul... akkor ez lehet azért, mert az erősebb nem valójában maga az evidencia, vagy azért, és ez a kevésbé népszerű - legalábbis az érintettek körében biztosan -, mert egyszerű, mint a faék. Természetesen ezen népi szentenciák egyike sem állja meg a helyét, igenis van mit megfejteni a férfiakon is, és ezt a tézist most a Füge Produkció és a Dumaszínház alkalmi kollaborációjából született színpadi produkció igen meggyőző módon bizonyítja.

Vinnai András tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre - vagy egyszerre többre is.

A(z) FÜGE Produkció előadása

Bemutató időpontja:

2013. december 18., FÜGE Produkció

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
sharaszti 2014 jan. 10. - 07:36:29 10/10
Sajnos csak egyszer láttam.......
Ezzel mindent elmondtam a darabról. Egyedi, vicces, modern.
Van mondanivaló is egyszóval nagyon jó darab. Csak ajánlani tudom. Aki beszél angolul az még jobban élvezi.