Színház

A három testőr - avagy a királyné nyakéke

balett, 2024.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

„Egy mindenkiért! Mindenki egyért!” – Nincs ismertebb jelmondat a testőrök köszöntésénél! Dumas romantikus regényének hősei, a három testőr kalandjai lassan kétszáz éve vívják ki lelkesedésünket. A négy legendás kardforgató, Athos, Porthos, Aramis és D’Artagnan, valamint az ármány nagymesterei, a hatalomra törő Richelieu bíboros és a gonosz, ám gyönyörű Milady küzdelme generációk sorát hozta izgalomba. Az urak azért szeretik, mert a legszebb férfierényeket csillogtatják hőseink, a hölgyek azért, mert ezek az erények az ő szívüket dobogtatják, a kamaszfiúk azért, mert pont ilyen kemény legények akarnak lenni, a kamaszlányok pedig azért, mert pont ilyen legényekre vágynak! A vívás, különösen az attraktív párbajvívás bonyolult lépések és karmozdulatok rafinált koreográfiáján alapul.

Nem kérdés tehát, hogy ez a történet táncszínpadra termett!

A tánc univerzális, mindenki által érthető nyelve, a Pécsi Balett színészi kvalitásokkal is rendelkező, nagyszerű táncművészei és az összeszokott, kreatív alkotói csapat együttműködése egy újabb izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkciót ígér a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Zeneszerző: Riederauer Richárd
Dramaturgok: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, Tóth András Ernő
Díszlettervező: rakpArt galéria

Gárdisták: Domján Kristóf, valamint Feszt Gergő, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum növendéke
Cselédek, társalkodónők, női testőrök: Horváth Réka Annamária, Katona Dóra, Pintér Rebeka, valamint Behán Frida, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum növendéke

A(z) Pécsi Balett előadása

Bemutató időpontja:

2024. szeptember 14., Pécsi Balett

Stáblista:

Szereplők

D’Artagnan apja
D’Artagnan
Constance, a királyné bizalmasa
Richelieu bíboros
Ausztriai Anna királyné:

Hozzászólások