Színház

A kegyelmesasszony portréja

vígjáték, 2018.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Cherchez la Femme! – vagyis: Keresd a nőt! Sőt, nem is egyet! A pergő események egyik bonyolítója, Olga, a képkereskedő lánya, a másik pedig a kétes múltú, számító Lola. Hogy mi a közös kettőjük érdeklődésében? Természetesen a férfi: a rendkívül tehetséges, de elszegényedett festő. Az ő felesége Lola, aki minden pénzétől megszabadítja a művészt és arra ösztökéli, tálentumát váltsa a jól fizető giccsfestésre. Olga pedig rajongva szerelmes a meg nem értett festő-zsenibe és minden erejével azon mesterkedik, hogy a piktor alkotásai értő és fizetőképes közönségre találjanak. A bonyodalom csak fokozódik, amikor Lolára szemet vet a gazdag és előkelő kegyelmes úr, aki azonban már jegyben jár egy rangban hozzá illő bárókisasszonnyal....
Ez a szerelmi sokszög természetesen számtalan komikus helyzetet szül, melyek az  aprólékosan kidolgozott, elrajzolt karaktereknek köszönhetően egyszerre kacagtatnak és elgondolkodtatnak. A sok mulatságos konfliktus közepette pedig felmerül a kérdés: meg lehet-e élni a színvonalas művészetből vagy csak az értéktelen tucatáru a kelendő.
A kegyelmesasszony portréja egy könnyed, franciás vígjáték nagyon is magyar jellegzetességekkel röpíti a közönséget a 20-30-as évek világába a némafilmek burleszk elemeivel.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2018. szeptember 28., Újszínház

Stáblista:

Szereplők

Dulder-Tűrő Ákos
Tűrőné, Palyák Lola
Hauftresser
Thorhafái Károly
Tsitseri-Borcho Bárónő
Tsitseri-Borcho Lenke
Botos igazgató
Négyessy grófnő
Tötyök bácsi, Hordár
Zsorzs, Thprhafái inasa
A bárónőék szobalánya

Alkotók

Hozzászólások

1/10
nagysanyi100 2021 nov. 20. - 21:31:22 1/10
Nagyon gyenge darab/előadás.
Sok hűhó szinte semmiért.