Színház

A nagybőgő

előadás, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer a nagybőgő. Pedig nem is látszik meg rajta."
Zenész főhősünk így vélekedik saját hangszeréről. Magányos elmélkedése során azonban kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója. A kérdés csak az, hogy képes-e változtatni életén, és a titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni... Patrick Süskind méltán kedvelt A nagybőgő című egyszereplős drámájában humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet.

A szerzőről
Patrick Süskind 1949-ben született a Starnberger See melletti Ambachban. Münchenben és Aix-en-Provence-ban középköri és újkori történelmet hallgatott és forgatókönyvek írásából tartotta fenn magát. 1984-ben jelent meg egyszereplős darabja A nagybőgő, 1985-ben A parfüm című regénye, 1987-ben A galamb című elbeszélés, és 1991-ben a Herr Sommer története Jean-Jacques Sempé illusztrációival.

A(z) Magyarországi Német Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. november 9., Magyarországi Német Színház

Stáblista:

Hozzászólások