Színház

A Parnasszus csillagai

színmű, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Parnasszus Csillagai olyan idők tanúi, mely időkben a helytállás gyakran volt azonos a teljes önfeláldozással. Ami persze nekik akkor természetes volt, de nekünk ma példaként, iránytűként, jelként mutatja a helyes utat. Két költő, két életút, de a kihívásokra adott válaszok hasonlóak. Nem lehet tehát "csak költő"-nek jellemezni őket, mint ahogyan Dzsida Jenőt jellemezte Kós Károly a Psalmus Hungaricus című versének megírásáig. A kétszer negyven percbe belesűrített életek felvillantják a fiatal, élettel teli, a vidám, a szerelmes, a fájdalmas és tépelődő költőket. A csodálatosan megzenésített versek szervesen kapcsolódnak a színpadi játékokhoz, hangulatokhoz. Kiegészítik, és tovább viszik a történetet.

Különleges előadást láthat a közönség, amely két költő életútját mutatja be verseken, dalokon keresztül, de nem a megszokott pódiumi előadásmódban, hanem színdarab formájában.

Nemes Nagy Ágnes, Császár Angela, Szécsi Margit, Juhász Róza, Nagy László, Weöres Sándor, József Attila, Orbán Ottó, Csoóri Sándor, Csukás István megzenésített versei a Sebő Együttes előadásában.

A(z) Klebelsberg Kultúrkúria előadása

Stáblista:

Szereplők

Nemes Nagy Ágnes
Szécsi Margit

Alkotók

Hozzászólások