Színház

A sárkányok melankóliája

előadás, angol, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Behavazott tisztáson egy lerobbant autó - a javítás akár egy hétig is eltarthat. Miközben a veszteglő rockerek elsörözgetnek, az utánfutóból számos "apró" csoda kerül elő. Igazi színpadi alkotófolyamat tanúi lehetünk.

Mitől olyan nyugtalanító, amikor azt látjuk, hogy egy színész olyan természetességgel sétál át a színpadon, mintha csak a saját lakásában közlekedne? Mitől olyan izgalmas, amikor megjelenik egy kutya a színpadon? Mitől jövünk annyira zavarba, amikor azt látjuk, hogy ott beszélgetnek előttünk a színészek, de egy szavukat sem halljuk, mintha valaki letekerte volna a hangot? Miért kezdünk el fázni, amikor egy erdő lekicsinyített, rekonstruált mását látjuk?
Philippe Quesne és a 2003-ban - színészekkel, képzőművészekkel, táncosokkal, zenészekkel és egy kutyával - alapított Vivarium Studio nevű francia társulat mechanikus munkával és laboratóriumi aprólékossággal keresi a válaszokat például ezekre a kérdésekre, amelyek a drámai műfaj alapvető konvencióit kérdőjelezik meg. A sárkány archetipikus lény, minden korban és minden kultúrában van megfelelője; a melankólia pedig a romantika óta az alkotó, a világra válaszokat kereső ember szükségszerű állapota.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2010. január 21., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások