Színház

A Steady Rain

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Chicagoban élő fiatal író Keith Huff A Steady Rain című darabja két rendőr, Joey és Denny történetét meséli el, akik gyerekkoruk óta nagyon jó barátok. Éveken át együtt szolgáltak a chicago-i rendőrségnél járőrként. Szinte már egy családnak számítanak, hiszen Joey ahol tudja, támogatja barátja feleségét és gyerekeit, míg Denny mindent megtesz, hogy Joey-t távol tartsa az ivástól. Amikor azonban Denny házában tragikus incidens történik, olyan események sora kezdődik, mely próbára teszi barátságukat. Nehéz utazás veszi kezdetét, melyben a bizalom és a lojalitás kéz a kézben veszik fel a harcot a stricikkel, kurvákkal és alvilági figurákkal szemben.

A darab az életreszóló barátságok természetét kutatja, melyet folyamatosan próbára tesznek a családi problémák, az erőszak és Chicago durva utcái.

Matt Devere és Mike Kelly a Madhouse Társulat tagjai az utóbbi hat évben maguk írták és adták elő darabjaikat. A jelenlegi repertoár minden darabjában egyszerre több karaktert formáznak meg. Matt Devere: Nagyon fontos egy karakter alapos tanulmányozása és megismerése. Nagyon szeretünk nőket, gyerekeket, öregeket vagy fiatalokat játszani, de most itt az ideje egy újfajta kihívásnak. Ráadásul a darab sötét és kemény világa is igen vonzó volt számunkra.
Mike Kelly: Mindig is nagyon érdekelt Daniel Craig karrierje. A 90-es évek közepén lettünk jóban, amikor közös filmet forgattunk Budapesten. Együtt jártuk be a várost, sőt Daniel még a MERLiNben is megnézett. Amikor olvastam, hogy a Broadway-n ebben a kétszereplős darabban játszik Hugh Jackmannel, arra gondoltam, hogy ez számunkra is izgalmas feladat lenne. A tény, hogy ez a két karakter egymás legjobb barátja is, csak még jobban megerősített. Nemrégen láttuk a Puskás Tamás rendezte változatot Stohl Andrással és Szabő Győzővel a Centrál Színházban. A rendezés és a színészek alakítása is kimagasló. Ekkor már nem volt kérdés, hogy melyik darabot állítjuk színpadra legközelebb. Ami még izgalmasabbá teszi számunkra a munkát hosszútávon, hogy idővel szeretnénk felváltva játszani a szerepeket.

A(z) Madhouse Company előadása

Stáblista:

Hozzászólások