Színház

A szecsuáni jó ember

előadás, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Három isten érkezik Szecsuánba. Jó embereket keresnek. A döntés úgy szól: "A világ megmaradhat olyannak, amilyen, ha azoknak a száma, akik jóemberként képesek élni, megfelelő kvótát tesz ki a társadalomban." A keresés már-már kudarcot vall, amikor rátalálnak Sen Tére, az utcalányra...
Hányszor hallani, hogy akkora a baj, hogy már csak az istenek segíthetnek? S mihez kezdenek az emberek az isteni segítséggel? Egyáltalán: kik és milyen istenek döntenek, ítélkeznek felettünk, rólunk? Miről ismerszik meg a jóság? Vajon hol húzódnak a határai? Hol végződik a jó és kezdődik a rossz: egyáltalán, van-e egyik a másik nélkül? Hogyan legyünk jók? És mitől vagyunk jók? Milyen áron lehetünk önmagunkhoz is azok? Lehetünk-e jók és boldogok egyszerre? És Szecsuán valóban Szecsuán?

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. március 27., Magyar Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Edmond Dantes 2014 jan. 04. - 12:20:04
shoc 2014 jan. 03. - 18:03:20 Előzmény F_E_B
Hu bocs.
3 éve kérdezted.

Nekem tetszett anno, kellemes emlék.
Sokan ajánlottak, ezért néztük meg.

A fogyokurat azóta sem kezdtem el.
Majd idén. Játsszák meg?
2/10
cashews 2010 okt. 07. - 22:23:12 2/10
Sajnos meg kell mondjam, hogy ilyen gyenge teljesítményt színházban én még nem sose láttam! A szecsuáni jólélek c. drámát olvastam és tetszett is ezért volt olyan kellemetlen a meglepetés. Pocsék volt minden jelmez, pocsék volt a hangosítás, pocsék volt minden ének de talán a szereposztás volt a legpocsékabb! Például: Csomor Csillát nem el kellett volna már felejtenünk a Barátok Közt óta? Miért kap õ színházi szerepet egyáltalán? Soha nem hagytam ott elõadást szünetben de itt megtettem. Egy büntetés volt az egész darab, elvesztegetett idõ!
Azért adtam 2-est az értékelésnél mert a díszlet izgalmas volt, még akkor is, ha nem is tudta elvonni a figyelmet minden borzalomról!
F_E_B 2010 jan. 14. - 09:21:31 Előzmény shoc
Jó fogyókúrázást!

Szun milyen volt?
shoc 2010 jan. 02. - 21:27:30
Hello!

Eddig akarhanyszor jartam szinhazban nehezen tudtam elvonatkoztatni attol hogy herkoznapi emberek imitalnak egy tortenest par meterre tolem. Ez volt az elso alkalom hogy elvarazsolt a szinjatek - mintha egy elo moziban lennek! Szamomra hosszu volt a majd 3 oras jatekido, plane hogy alig fertem el a szekben. Osszessegeben nagyon jol ereztem magam az eloadas kellemes emlek. A szineszek cseppet megfaradtnak strapasnak tuntek, megis a tobbseg nagyon jol jatszott. A foszereplo csaj szerintem nagyon nivos volt, engem nagyon elkapott, foley amikor a ficko borebe bujt. Negativ annyi hogy egy fel orat siman le lehetne faragni a szovegkonyvbol.

Jo volt koszonom. Ha egyszer lefogyok megint megnezem.