Színház

A tegnapi férfi

előadás, 75 perc, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Triplán önéletrajzi jellegű konferencia-előadás. A látszólag szikár forma mögött azonban álomszerű vizuális játék folyik térrel és idővel, melynek vezérfonala a keresés - egy helyé, önmagunké. Az előadás egy utazás és egy örökösen változó nagyváros, Bejrut története az 1920-as évek - Libanon függetlenné válása - és 2007 között.

"Az előadás abból az alapötletből született, miszerint minden városon belül van egy másik város. A városok alatt városok rétegződnek. És ezeknek az elsüllyedt városoknak bizonyos darabkái néha a felszínre kerülnek, és belépnek az "új" városok jelenébe; hol hirtelen törnek a felszínre, hol csak óvatosan előbukkannak, hol pedig egyenesen ránk kényszerítik magukat; kemény küzdelem ez, amelyben egy nap az új a régi ellenére tör, és akaratlanul is romba dönti azt a szebb jövő reményében." (Tony Chakar, Rabih Mroué et Tiago Rodrigues)

A libanoni Rabih Mroué, a portugál Tiago Rodrigues, valamint a szintén libanoni építész és író, Tony Chakar közös munkája egy utazás és egy örökösen változó nagyváros, Bejrut története között. Évről évre ugyanaz a nap, ugyanazok az utcák, ugyanaz a férfi, de a dátum, a térkép és az útlevél mit sem segít a dolgok megértésében.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 5., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások