Színház

A vér egy különleges nektár

előadás, 70 perc, japán, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Akira Kasai, táncos, koreográfus. A 60-as évek elejétől szólódarabjaival lép fel. 1971-ben megalapította a Tenshikan butoh és ezoterikus tudományok intézetét Tokióban. 1979-ben Németországba költözött, hogy az euritmia alapelveit tanulmányozza. 1991-ben újraindította a Tenshikant négyéves euritmia képzéssel. Eközben Kasai az erősen individualista, szokatlan stílusú butoh irányába haladt, melynek az 1994-ben bemutatott "Seraphita" című előadás volt első színpadi gyümölcse. Azóta előadásaival bejárta az egész világot.

Akira KASAI szerint a butoh lényege, hogy a tánc egyidejű a táncos létezésével. Azt vallja, hogy az emberi test mindig az adott nemzet nyelvének energiáját hordozza, ezért ahhoz a pillanathoz kell visszanyúlni, ahol az emberi test élővé válik.

"A vér egy különleges nektár" alkotófolyamata során minden táncos megpróbált visszatalálni saját nemzete nyelvi energiáihoz, és követni ezeket a folyamatokat. A darab a japán mítosz (KOJIKI) pokol jelenetének képzetén alapszik, aminek segítségével napjaink pokolképét szeretné bemutatni.

A(z) Merlin előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 1., Merlin

Stáblista:

Hozzászólások