Színház

Alatta-felette

előadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Dokumentumszínház. Igaz történetek, valódi titkok. Csak egyszer mondják el.
Hogy éljük meg a magányunkat most, hogy erősebben szembesülünk vele, mint korábban bármikor? Hiányaink ott lebegnek körülöttünk, követnek, akár az árnyak. Társsal jobb vagy anélkül? Jó a szex, menekít, de meddig, kivel, társsal vagy egyedül?
Emberek történeteket mesélnek – méghozzá sajátot. Röviden így jellemezhető a TÁP Színház Alatta-felette című produkciója. Leülünk, kényelmesen elhelyezkedsz otthon, majd valaki feláll „közülünk” és mesélni kezd. Történetében egy ponton megáll, „ping!”, visszaül, majd föláll a következő mesélő, és így tovább. Mindenki három etapban mondja el a történetét, amelynek középpontjában egyetlen téma áll: a magány. Közben ihatsz is, ehetsz is, ha akarsz, ha van pofazacskód meg fogad hozzá! De azért félszemmel figyelj ránk is.
»Elegánsan, mondhatni intellektuálisan dolgozta fel a társulat a témát. Közel húsz szereplő ült a nézőtéren, néha-néha szóra emelkedve, mint a görög agorán. Zömében hivatásos és pár "örömfellépő" művész. Nyilvánvaló, hogy a szakmai tudás is befolyásolta egy-egy produkció milyenségét, hatását, azt, hogy okozott-e a közönség soraiban fel- és ráismerést, vagy sem. Borítékolható, hogy minden alkalommal más és más lesz az előadás, hiszen ez a műfaj sajátja. Rögtönözni, improvizálni a színészek csak „magukból” tudnak, aznapi énjükből. Lehet, egy udvariatlan pincér, egy jószándékú háziorvos, a gyerek hazavitt iskolai figyelmeztetője, egy szerelmi civódás, a szülő betegsége vagy éppen egy fogfájás alakítja majd a leendő „választási vallomásokat”. (izaszinhazbanjart.hu)

Előadók: Fekete Ádám, Göndör Laci, Hajmási Péter, Janklovics Péter, Jónás Vera, Laboda Kornél, Láng Annamari, Molnár G. Nóra, Tasnádi Bence, Tózsa Mikolt, Vajdai Vilmos, Vetlényi Lili, 
Vranik Krisztián, Znajkay Zsófia, Zilahy Anna

A(z) TÁP Színház előadása

Hozzászólások