Színház

Alexis. Egy görög tragédia / Alexis. Una Tragedia Greca

tragédia, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogyan lehet a felháborodást tettre fordítani? Ez az egyszerű és mégis oly bonyolult kérdés Antigonéig fordít vissza minket a múltba, az ő szívós makacssága késztet minket arra, hogy elgondolkozzunk a jelenen.

A 15 éves Alexandros-Andreas Grigoropoulost (Alexist) 2008. december 6-án Athén központjában, az Exarchia negyedben szíven lőtte Epaminondas Korkoneas rendőr. Az Alexis halála keltette hatalmas demonstrációhullám végigsöpört Görögországon. Az okok azonban mélyebben gyökereznek: a fiatal generáció körében egyre terjedő frusztráció, a kilátástalan jövőkép és a gazdasági válság jelentették/jelentik az igazi problémát.

2010 augusztusában az olasz társulat elindult, hogy a gyilkosságot szemtanúk vallomásaira, interjúkra, beszélgetésekre támaszkodva nyomon kövesse - a korábban megkezdett Antigoné projekt így elmozdult a mediterrán térségből az egész világra átterjedő lázadáshullám témája felé, a civil felelősségvállalás létjogosultságát (is) bizonyítandó.

"Amikor meghallottuk Alexis-ről a híreket, úgy éreztük, hogy Alexis lenne a mi Polüneikészünk."

Az előadás a görögországi lázadásokról szól és arról a demonstráció hullámról, ami a mediterrán térségből az egész világra átterjedt.

http://www.motusonline.com/it/

A(z) Trafó előadása

Hozzászólások