Színház

Átváltozások

előadás, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Weöres Sándor Színház Karneválszínházat létrehozó csapata megtanulta, remekül érti a közönség számára izgalmas módszert: hogyan lehet szabadon kezelni egy adott irodalmi alapanyagot.

Ovidius divatos, léhának mondott, erotikus költő . Rendkívül könnyen versel, csak a költészet és a kellemes társaságok, főleg a nők érdeklik. Csattanós szerelmi történeteket ír versekben. Ezek széles körben tetszenek. Fő műve az Átváltozások 15 könyve. Az ebben szereplő istenek és félistenek ugyan mulatságosabbak, olykor léhábbak is, mint a hitregékben találhatók, Ovidiusnál kellemesebben senki se meséli el a soktémájú görög-latin istenvilágot.

Ezt az alapanyagot használjuk fel ez alkalommal, hogy a Karneválon néhány napra életre kelt ókori hangulathoz vidám mulatsággal járuljunk hozzá. Az Átváltozások cím nem csak Ovidius művét jelenti, hanem utal arra a színészi képességre is, mely munkánk egyik alapja: képesek vagyunk belebújni az egyes helyzetekbe, figurákba, hogy a nézőket váratlan, meghökkentő pillanatokkal ajándékozzuk meg.

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. augusztus 17., Weöres Sándor Színház

Stáblista:

Hozzászólások