Színház

Az ismeretlen kutatása - Improvizációs alkotóműhely

előadás, magyar, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Ismeretlen Kutatása egy alkotóműhely, ahol közösen gondolkozhat alkotó, koreográfus, táncos, és a közönség arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben.
A műhely célja, hogy táncosok, koreográfusok elmélyülten kutathassanak választott témájukban, melyhez segítségül hívhatnak egy másik művészeti ágban dolgozó partnert.
A programmal azt is el szeretnénk érni, hogy mind a közönség, mind az alkotók közelebb kerüljenek az improvizációhoz.

A tavaszi félévben két koreográfust, Horváth Brigittát és Bari Kim-et választottuk ki pályázat útján, hogy dolgozzanak az alkotóműhelyben.

Horváth Brigitta/Tucker András
Horváth Brigitta kutatása során a mozdulat - cselekvés - tánc közötti határokat vizsgálja. A testből kiindulva, szükség esetén szövegek, ének, hangok, zene, belső képek, asszociációk segítségével keresi a három fogalom közti átmenetet. Hogyan lehet az egyik fogalomból kiindulva eljutni a másik kettőhöz? Mitől függ, hogy egy mozdulat megmarad-e pusztán mozdulatnak, vagy elmozdul-e a cselekvés esetleg a tánc irányába? Kérdéseire egy "külső szem" segítségével keresi a választ, aki a határhelyzetekben tisztázhatja, hogy az aktuális mozgás melyik csoportba tartozik, illetve instrukcióival segíthet váltani a három fogalom között. Célja, hogy színpadi munkáiban tudatosabban legyen jelen, és képes legyen a célnak legjobban megfelelő mozgásformát megválasztani.

Bari Kim/Simon Márton
Bari Kim a test, mozgás, a tér és az idő összefüggéseit állítja párhuzamba a költészet szótagból, szóból, mondatból való építkezésével. Milyen hatással van/lehet egymásra a költészet és a tánc; mindennapi életünk, környezetünk és az előadói lét? Kérdéseinek megválaszolásához, a kultúrák egymással való megosztásához egy költőt hívott segítségül. Célja, hogy a tánc improvizatív formáját, mint "fizikai írást" kutassa.
Partnere: Simon Márton

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. április 26., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások