Színház

Az üvegcipő

vígjáték, 3 felvonás, 180 perc, magyar, 2005.

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

...Hamupipőke egymagában sírdogált a kemence hamuja mellett.
- Egyet se búsulj, kedves kislány. Segítek, hogy te is elmehess a bálba.
A jó tündér volt az, aki megszánta őt.
- Hozz gyorsan egy tököt, és négy egeret.
A varázsvessző egyetlen suhintására a tökből pompás hintó lett. A négy fehér egér négy prüszkölő fehér paripává változott. Ekkor a jó tündér ismét suhintott a varázsvesszővel. Hamupipőke rongyos ruhája pompázatos báli ruhává változott. Szakadt cipője pedig üvegcipellővé.
- Eridj hát a bálba - mondta neki a tündér. - De ügyelj arra, hogy mire éjfélt üt az óra, ismét itthon légy! Pontban éjfélkor ugyanis megszűnik a varázslat.
Mikor az ismeretlen, gyönyörű leány belépett a bálterembe, a herceg azon nyomban beleszeretett. Táncra kérte és egész este kizárólag vele táncolt...

Szabó Irmának, a kilencszázhúszas évek józsefvárosi Hamupipőkéjének nem jelenik meg a jó tündér, "szomorú kis rüsztjét" sem bújtatja üvegcipellőbe soha. Igaz, nem is a királyfi szerelme után sóvárog: ő Sipos Lajost, a szegény, éltes bútorrajzolót kívánja meghódítani. De a mostohának Molnár pesti meséjében is más tervei vannak.

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 28., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

muniszter 2011 máj. 25. - 14:17:24 Előzmény murron
nekem megvan az 1962es az sem rossz, de ezt láttam színházban és nagyon tetszett. szivesen beszerezném ezt a változatot, ha valaki tudna segíteni
10/10
murron 2011 jan. 03. - 01:14:44 10/10
Molnár egyik gyöngyszeme. És annyira jó ez az elõadás! Mindenki remek a szerepében. Mácsainak millió köszönet a Hámori-Für-Gálffi triumvirátusért, õk aztán tényleg sziporkáznak és még tovább erõsítik egymást!
Yuliusz 2009 szept. 30. - 18:29:55
Amit láttál az egy 1962-es elõadás, és mivel az évi100 talán nem az életkorod, így csak tv-n láthattad. Bár, ki tudja :)
Igazad van, mind a ketten felejthetetlenek abban a régi Üvegcipõ-ben, az egykori Petõfi Színházban. Ez a szerep volt Domján Edit elsõ nagy pesti kiugrása.
Én is mindig megnézem, ha néha, sajnos nagyon ritkán levetítik.
mulao 2009 júl. 24. - 09:10:44
Ide még nem írt senki. De ez csak nem jelenti, hogy nem látta még senki.
Bevallom férfiasan, én se nagyon láttam, csak azért írok, hogy kérdezzek Hámori Gabi játékáról (kritikák nagyon dícsérik, hogy hihetetlen amit mûvel a darabban), mert kedvenc színésznõm és, hogy nyissak még egy fórumot. Viszont azzal tudnék érvelni, hogy az a hangoskönyv megvan nekem, amin Gabi is mond mesékket, többek között a Hamupipõkét, ami látom a darab alaptörténete.Nagyon tetszett ahogy mondja, jó a hangja is, meg videót is láttam az elõadásról az Örkény honlapján.Nem sok, de ez van.Na, várom türelemmel a válaszokat.:)