Színház

Battery Dance Company (New York)

táncelőadás, 70 perc, 2013.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Battery Dance Company (BDC), immár 37 éve a manhattani kulturális élet kiemelkedő társulata, amely Európa, Ázsia, Afrika, Dél-Amerika, Észak-Amerika és Ausztrália közel 60 országának színpadán és fesztiválján kápráztatta el a közönséget.
Két korábbi magyarországi vendégszereplése során az együttes fellépett a Nemzeti Táncszínházban és a MU Színházban, valamint a Pécsi Nyári Fesztiválon mutatták be a társulat alapítójának és művészeti vezetőjének, Jonathan Hollandernek a műveit. Az Átrium Film-Színházban tartandó bemutatójukon a BDC második koreográfusgenerációjának művészetét tárják a közönség elé, melyet korábban a New York Times és a nemzetközi sajtó is nyitottságáért, bátor kísérletezéséért méltatott.
A társulat öt részt választott ki a legfrissebb előadásaiból, az AUTOBIOGRAPHICA-ból és a PERCEPTUAL MOTION-ből. Kifejezetten ezekhez a darabhoz komponált zenét Polarity/1, Mike Incze és Farai Malianga New York-i zeneszerző, az ő zenéjük kísér négy darabot; Mira Bai Cook pedig saját maga szerezte annak a résznek a zenéjét, amelyben táncol.

A(z) Átrium előadása

Bemutató időpontja:

2013. március 26., Átrium

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
doktormacko 2013 márc. 26. - 22:42:44 8/10
8 / 10 Érdekes volt , jó volt , de lehetett volna profibb is. Az énekléses jelenet újszeü volt . Az elõtérbõl behallatszó kutyaugatás meg azt fejezte ki , hogy a kutyáknak is tetszett.