Színház

Big Bang

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A francia színház legizgalmasabb alakja újra Budapesten! Philippe Quesne és a Vivarium Studio ez alkalommal "ősrobbant" - ismét előkerülnek a parókák és szkafanderek, lesz itt zene, humor és egy magával ragadó evolúciós mese a planktonoktól a posztmodernig, miközben füstben és vízben(!) úszik a teljes színpad.

A Philippe Quesne által 2003-ban - színészekkel, képzőművészekkel, táncosokkal, zenészekkel és egy kutyával - alapított Vivarium Studio mechanikus munkával és laboratóriumi aprólékossággal keresi a válaszokat például olyan kérdésekre, amelyek a drámai műfaj alapvető konvencióit kérdőjelezik meg.
A csapat már járt Budapesten 2010 elején A sárkányok melankóliája című produkcióval, amit azóta is eufórikusan emleget a magyar közönség, mint a parókák, az AC/DC és a hatalmas felfújódó fekete zsákok felejthetetlenül bizarr találkozását!

Most érkező projektjük, a Big Bang egy olyan laboratóriumi gyakorlat, melyben a résztvevők mindent megtesznek, hogy felrúgják a színházi hagyományokat, hogy átjárhatóságot teremtsenek valóság és mű között. Képsorozat, melyben egy kis csapatnyi túlélő az ősrobbanás után egy szigetre menekül és újraírja a történelmet kellemes jelenetekkel. Evolúciós elmélet röviden: zenés jelenetek, abszurd történetek, óriási díszletek, lenyűgöző látvány - és még vicces is lesz.

Zene anyag: Aki ONDA, J.S BACH, Flowers from the man who shot your cousin, André PRÉVIN, Aphex Twin, Elmer BERNSTEIN, Armando TROVAIOLI, REQ, Howe GELB, Purcell

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2012. május 11., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások