Színház

Body Building

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Számunkra a test több mint szerszám vagy eszköz; ez a mi kifejeződésünk a világban, szándékaink látható formája " (Maurice Merleau Ponty)

A test élménye nem záródhat önmagába: saját testemet nem tudom önmagamnak prezentálni, nem tudom maradéktalanul birtokba venni, ebből viszont következik, hogyha kiteszem magam mások tekintetének, akkor eleve mássá válok, mint aki önmagamban lennék.

A Bodybuilding című darab a színpadi tánc kellékeit - test, színpadi fények, kosztümök - konfrontálja a testépítés fetisizmusának színpadi eszköztárával. Témája a testkép újraértelmezése, hiszen a színpadi táncban és a testépítő versenyeken egyaránt csak a színpadi eszközökkel paradox módon "ábrázolt" test létezik.

Kulcsár Noémi Fülöp Viktor-ösztöndíjas koreográfus, táncművész színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte, 2005 -től szabadúszó táncművészként dolgozik Magyarországon, 2005-től Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola, majd 2011-től a Magyar Táncművészeti Főiskola mestere. 2008-tól a Az egri Gárdonyi Géza Színház Badora társulatnak tagja. Számos színdarabhoz készített koreográfiát az egri Gárdonyi Géza Színházban, ezen túl több alkalommal is koreografált a Zsidó Nyári fesztivál felkérésére, a Győri Balett, a Miskolci Balett és a Magyar Állami Operaház számára. 2012-ben létrehozza saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabor, balett és vizuáltechikai műhelyt.

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások