Színház

CAR-MEN

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Alvázolva:
Csak gondolj bele. Már ott parkol. Te a megadott időre, a megadott helyen. Várod, kimitmikor... Majd pontban megkapod a jelet. Be lehet szállni. És: nyit, csuk, ül, fészkel, vissza, pillant, kulcs, fordít, kormányt, teker. És visz. A cselekmény sávsuhan. Nem ül melletted csámcsogó katarzisbetyár, nem prüszköli kasul senki a lényeget. Az élmény, az út? CsakisTiéd. A színész, a sztori? CsakisNeked! Nincs süppedés, farnyomor, zsibbadt lábhangya. Negyed óra, négy fuvarban. Na? Mit szólsz?

Szóval színház egy kocsiban. Négy különböző autó indul útnak, különböző színházi stílus. Sőt, az egyik egy koncert. És mi a kapocs? Természetesen Carmen. Viszont sok információnk nincs. Eltűnt. Elrabolták vagy elveszett, a média a sötétben topog. Utazik valahol, fénymosódás, lámpacsík, kajtatják őt hiába, közben pedig tudós kockafejek eszét veszi? Teljes káosz. Hát derítsd ki, hova tűnt! A nyomvonal piroslik. Szállj be mind a négy autóba, így kitisztul a fuvarkép.

Karos-szériák:

1. CAR-MEN OKTATÁS
Katarzis-oktatás
A bölcsgajdult Arisztotelész Artúr tanár úr, és segédje, a vállvonlaza Duchamp Marci egymást szóba és heccbe fojtva villogtatják dühvigyorukat. Oktatás, tanulmányút... Inkább alibi, hogy Artúr végre Carment leljen, ki könyváztatta szívét facsarja.
Fuvarszínész: Kovács A. Gyula, Szilágyi Szabolcs
Fuvar-rendező: Benkő Imola Orsolya

2. CAR-MEN PSZICHÓ
Tudat-fuvar
Karburált ego és receptor-derbi. Mélyről törő kérdések, alfahúron pendülő töprengés. Mi rejlik a személyiség mélyén, milyen ősképek, ősminták határozzák meg a személyiségünket? Carmen csak egy tudatkanyar vagy lebenyfékező útitárs?
Fuvarszínész: Bánföldi Szilárd, Kállai Ákos
Fuvar-rendező: Kállai Ákos

3. CAR-MEN AKCIÓ
Übü papa rabul ejt
Übü Papa, hányva fittyet, mindenkit túszbaszed, ki túl sokat fogyaszt. Így Segesvárnál a líranyalka, szabadság-szerelem habzsoló jómadár Petőfit ejti rabul, s közben ront-száguldva tör-menekül, hogy láb alá söpörje a partizán Carment, ki hatalmát ingatja.
Fuvarszínész: Kállai Ákos, Szilágyi Szabolcs
Fuvar-rendező: Benkő Imola Orsolya

4. CAR-MEN KONCERT
Partizándalok
Operált műszerfal és szélvédőn plassanó ritmus! Két rotorzenész, mély basszuskanyar, rükverckotta. Tervrajzadójuk Mosonyi Alíz, Magyar mesék sorozat, szekundcsörlőn transzformálva, saját hangalkatrészekkel. S Carmen? Egy felütésben rejt-csendül?
Rotorzenész: Gyüdi Eszter, Molnár Tibor Attila (F-Man), Gyüdi Sándor
Fuvarozó: Kovács A. Gyula
Az anyósülésből észt osztó: Benkő Imola Orsolya

A(z) Homo Ludens Project előadása

Hozzászólások