Színház

Cyber Cyrano

előadás, 2023.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tasnádi István több mint tíz éve született, ma hatványozottan aktuális drámája, a Cyber Cyrano már a címével is jelzi: bár a mintájául szolgáló történet több száz éves, nagyon is a ma internetes világa és virtuális kommunikációja jelentette veszélyekre fókuszál. Egy 17. századi alak, Cyrano de Bergerac önmagával szembeni problémáit: kisebbrendűségi érzését vetíti rá egyik főszerepelőjére, Zsuzsira, aki a Rostand hőséhez hasonló megoldással próbálja feldolgozni a visszautasítottsága miatt érzett fájdalmat.

A Cyrano bejárta városokhoz képest azonban a Tasnádi-mű világa, a virtuális tér személytelensége, képlékenysége még tovább növeli az önmagukhoz és egymáshoz is utat kereső fiatalok bizonytalanságát. Első pillantásra menedéknek tűnhet számukra az ijesztő kihívások elől, miközben nem más, mint egy veszélyes, torz tükrökkel teli labirintus.

A Cyber Cyrano című, megtörtént esetet feldolgozó, felső tagozatos és középiskolás diákokat célzó ifjúsági drámának az a nagy tanulsága, hogy az élet kihívásai elől való menekvés, a könnyebb út választása önmagunk elvesztéséhez vezethet.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. szeptember 13., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások