Színház

Days of Disco

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Karttunen Kollektiv a mértékletességet és az emberi léptékek használatát vallja az előadásoknál. A munkáikban finom irónia érezhető, de ugyanakkor a megértés is. A kiindulópont az, hogy a közönség tagjainak is és a művészeknek is megvan a saját egyéniségük, és mindannyian rendelkeznek tapasztalatokkal, amelyek értékesek és igazak. A Days of Disco-ban Jyrki Karttunen és művészcsapata merít a múlt dallamaiból és stílusirányzataiból, de ezeket áthozzák napjaink világába. A darab ügyesen elkerüli a diszkóhoz kapcsolódó egyértelmű kliséket, hogy végül közelről és árnyaltan mutassa be azokat az embereket, akiknek személyes tapasztalatai képet adnak egy jelenségről.

Először azokat kell figyelmeztetni, akik most a Szombat esti láz ikonszerű diszkó-felvételeit szeretnék viszontlátni. A Karttunen Kollektiv alkotása, a Days of Disco (Diszkó napjai), nem kívánja utánozni a csillogó múltat. Ehelyett azt mutatja be, hogy egy kortárs koreográfus miként látja azt, ami a "diszkó" néven vált ismertté.

A Days of Disco-ban Jyrki Karttunen és művészcsapata merít a múlt dallamaiból és stílusirányzataiból, de ezeket áthozzák napjaink világába. A darab ügyesen elkerüli a diszkóhoz kapcsolódó egyértelmű kliséket, hogy végül közelről és árnyaltan mutassa be azokat az embereket, akiknek személyes tapasztalatai képet adnak egy jelenségről.

A Days of Disco egy nagyon személyes jelenettel kezdődik: Jyrki Karttunen a saját gyermekkorának idejét kívánja felfedezni, az 1970-es évek második felét. Ez a darabnak egy enyhén melankolikus aláfestést ad: a cím azokat a kedves dolgokat is jelenti, amelyek már nincsenek többé, és csak az emlékeinkben élnek tovább. A mű azonban Jyrki Karttunen alkotása, ezért az átmeneti melankóliát folyamatosan átszövi az egészséges humor.

A(z) Nemzeti Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2011. április 23., Nemzeti Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások