Színház

Dosztojevszkij-trip

előadás, 100 perc, 16 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Román nyelvű előadás, magyar felirattal - a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház – Liviu Rebreanu Társulat előadása.

Az elolvasott könyvek száma és az olvasmányok minősége olyan mértékegységeknek számítanak, melyek egy-egy társadalom fejlettségi szintjét jelzik. De hogy nézne ki egy olyan társadalom, melynek tagjai az olvasás függői és ennek megvonása szabályos elvonási tüneteket eredményezne?

Vlagyimir Szorokin, Oroszország egyik legjelentősebb és legprovokatívabb kortárs szerzőjének műve olyan szereplőket mutat be, akik irodalommal és irodalomból élnek, és akiknek élete az általuk elolvasott művek függvényében alakul. Amikor felkínálják nekik Dosztojevszkij A félkegyelmű című művét, személyes valóságuk összefonódik annak univerzumával, és ők maguk, a Dosztojevszkij-trip szereplői egy másik történet szereplőivé válnak.

Vlagyimir Szorokin műve a valóság természetét, a fikció hatalmát és azt vizsgálja, hogy képzeletünk egyes szüleményeihez fűződő kapcsolatunk hogyan változtathatja meg az életünket. Más szavakkal kifejezve: a képzelet: élet. Továbbá, az irodalom ránk gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen.

Alkotók, közreműködők:

Szerző: Vladimir Sorokin
Fordító: Ion Vântu
Jelmez- és díszlettervező: Horațiu Mihaiu
Színpadi mozgás: Bordás Attila
Jelmez- és díszlettervező asszisztens: Cristina Grigoraș
Video mapping: Noiseloop Studio
Rendező: Horațiu Mihaiu

Hozzászólások