Színház

Dundo Maroje

előadás, magyar, 2005.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Életkedv, öröm, szerelem, vaskos és kifinomult humor lengi be a Dundo Maroje világát. Ám a darab ennél több és lényegretörőbb is: figuráiban olyan típusok kelnek életre, akiknek megfelelőit hétköznapjainkban is megtaláljuk.
A dúsgazdag kereskedő semmirekellő fia a megúszós, fényűző életet kedveli; apja pénzén külföldre utazik, és bőkezűen herdálja a családi vagyont egy rafinált kurtizán társaságában. Ebben segítségére van szolgája, aki csak azt lesi, hogy hol csurran-cseppen valami neki is. A feldühödött apa fia után megy, hogy véget vessen a permanens nyaralásnak, és útra kel az otthonfelejtett menyasszony is, hogy meglelje jegyesét.
A szálak bravúrosan fonódnak össze, a díszes kompánia óriási ribilliót okoz, miközben szemrebbenés nélkül megtagadják és kitagadják, elárulják és lóvá teszik egymást. A klasszikus komédia világában természetesen mindenki megtalálja párját, és elfelejteni látszik az őt ért sérelmeket; de ezek a figurák nem javulnak, pusztán alkalmazkodnak a helyzethez és a látszatbékével csupán érdekszövetséget kötnek.
A darab cselekményében különböző kultúrák, vérmérsékletek és viselkedési formák találkoznak és kapnak egymás fényében új árnyalatokat.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. december 9., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Hozzászólások

dr Pogány Ferenc 2010 nov. 27. - 09:42:27
1980 körül a szentendrei fõtéri színházi elõadások keretén belül elõadták nagy színészekkel (Körmendi János, Sunyovszky Szilvia, Márton András, stb)
A TV is leadta. Nincs meg véletlenül valakinek?
fpogany@t-online.hu