Színház

Expensive Dralings

előadás, 60 perc, szlovén, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Maja Delak táncos-koreográfus a franciaországi Angers-ben folytatott tanulmányai mellett számos európai és tengerentúli szemináriumon vett részt. Olyan nemzetközi nagyságok voltak mesterei, mint Mark Tompkins, David Zambrano vagy Elizabeth Corbett. Alapító munkatársa és 1993-2002 között állandó tagja volt az EN-KNAP szlovén táncintézetnek, 2006-ban pedig megalapította az Emanat Intézetet, melynek krédója a szlovéniai kortárs tánc fejlesztése, európai kontextusba helyezése. A szervezet nem csupán mozgásművészeti produkciók létrehozásával és támogatásával foglalkozik, hanem oktatási programot is kidolgozott, mely a középiskolások kortárstánc-képzését segíti. Az Expensive Darlings az Emanat Intézet első produkciója. Az előadás a szlovéniai kortárs tánc kvázi-intézményes formáinak visszásságait és nehézségeit vizsgálja. A koreográfus hat táncost és színésznőt hívott meg a táncművészet iránti elköteleződés különböző, egymás mellett létező formáinak és a kortárs tánccal kapcsolatos eltérő vágyak bemutatására. Hogyan egyeztethetőek össze az intézményes törekvések az egyéni nyitottsággal? Miért hátrányos helyzetű a kortárs előadóművész? E kérdésekre keresi a választ Maja Delak új koreográfiája.

"Maja Delak eddigi előadásaival különböző világokba kalauzolt, mégis, az eltérő megközelítések ellenére mindegyik produkciója magán viseli azt a csak rá jellemző szerzői poétikát, amellyel egyre pontosabban definiálja a kortárs tánc metodológiáját." (Katja Praznik)

"Az előadás a felszínen rendkívül szórakoztató, ám a felszín alatt saját létezéséről és a kortárstánc fejlődéséről szól, valamint - s talán ez a legfontosabb - a színház szeretetéről és azokról, akik kitartanak még a jelenlegi, reménytelennek tűnő helyzetében is. Nyugodt, meggyőző, tiszta koncepciójú tiltakozás." (Jasna Zavodnik)

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2008. november 26., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások