Színház

Fekete Galamb

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A pályán és a magánéletben átélt örömök és csalódások tapasztalata, a megélt szerepek árnya jelenik meg az érett női hangban, párosulva a mindent elsöprő, de visszafojtott őserővel és életigenléssel.
Latin-amerikai, spanyol, görög, francia, olasz, portugál és magyar slágerek csendülnek fel, különleges formában: egy gitár kíséretével.
Több dal magyarul is nagy karriert futott be, ám ezek feldolgozása az eredeti szöveg hangulatához igazodik. Az albumon felismerhetők - többek között - a brazil bossanova, az argentin tangó, a mexikói folklór stílusjegyei, a latin jazz elemei.

"A latin zene minden hangulatomban megérint. Legyek vidám vagy szomorú, bizakodó vagy csüggedt." - vallja Papadimitriu Athina. Zenésztársa, Kutik Rezső a komolyzene világából csatlakozott a színésznőhöz. Ennek ellenére a végeredmény mégsem crossover stílusú, hanem a dalok gyökeréhez visszanyúlva egy különleges akusztikus hangzású album lett. Ez az unplugged hangzás emeli ezt a felvételt a mai piacon a különleges élményt adó produkciók közé.

Az album dalaira felfűzött színpadi játékban Athina elmeséli a dalok keletkezésének történetét, tartalmát. Külön érdekességként néhány történet megelevenedik a tánc nyelvén is, a flamencó magyarországi királynőjének, Lippai Andreának előadásában.

Színházi élménnyé ? az előadásmódon túl ? a vetítések, filmbejátszások emelik az estet.

A(z) Merlin előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások