Színház

Feltámadás (Risurrezione)

opera, 4 felvonás, olasz, 2006.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Történik, Oroszországban és Szibériában a 19. században.
Szófia Ivanovna háza. Dimitrij herceg búcsúzni jön nagynénjéhez, mielőtt háborúba indul. Gyermekkori játszótársa Katyusa, az ifjú parasztlány most Szófia Ivanovnánál él, annak támaszaként. A viszontlátás újraébreszti bennük a régi szerelmet és együtt töltik a búcsúéjszakát. A következő napon a fiú elindul a háborúba.
Egy kis város állomása. Hónapok múlva találkozik ismét a két fiatal. Dimitrij elutasító, hűvös magatartása miatt Katyusa nem tudja elmondani, hogy bajban van; gyermeket vár, és ezért el kellett hagynia Szófia Ivanovna házát.
Börtön Szentpéterváron. A fiatal lány összetörten ítéletre vár; születése után elvesztette gyermekét, ráadásul lopás gyanújába keveredett - ártatlanul. Az ítélet súlyos - száműzetés Szibériába. Váratlanul Dimitrij keresi fel a börtönben. Csak most tudta meg, mit élt át Katyusa, és felelősnek érzi magát a történetekért. Felajánlja, hogy feleségül veszi a lányt, ám ő szánalomból nem kéri a fiú oltalmát.
Úton Szibériába. Katyusa ismét önmaga, a jó és kedves lány, aki azelőtt volt. Dimitrij követi őt a hosszú és nehéz úton. Újból feleségül kéri, de Katyusa - bár még mindig teljes szívéből szereti - visszautasítja.

A(z) Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előadása

Stáblista:

Hozzászólások