Színház

Fonti Five 2010

előadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A közelmúltban Kiváló Együttesi címet nyert PTE-ETK FONTI-FIVE TÁNCCSOPORT 2003-ban alakult, Pécsett. Művészeti vezetője Fontányi Gréta testnevelő, táncpedagógus, koreográfus. Munkájukat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara támogatja. Fenntartójuk az Esély a Művészetre-Esély a Sportra Közhasznú Alapítvány, amely biztosítja számukra a művészet gyakorlásához szükséges hátteret, és segíti az ezen a területen tehetséges személyek fejlődését.
Mozgásműveltségük és mozgáskultúrájuk sokirányú fejlesztésére a rendszeres tréning és próbák mellett tánckurzusokat szervez, meghívott, a szakmában elismert mesterek felkérésével, hogy a táncosok különböző technikákban való jártasságukat minél jobban elmélyítsék. A Fonti5 stílusa "európai moderntánc", amely magába foglal kortárs tánc-színházi elemeket, és különféle moderntánc technikákat, s ezek harmonikus ötvözetét viszi színpadra.

A fiatal amatőr táncosokból álló felnőtt együttesnek Komlón két utánpótlás csoportja is működik. Kitartó közös munkájuknak és a táncba, művészetbe vetett rendíthetetlen hitüknek köszönhetően e pár év alatt elismerést vívtak ki maguknak művészeti körökben.

A(z) Színház tér előadása

Hozzászólások