Színház

Fusk

előadás, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Royal Bones egy újonnan alakult dán kortárs cirkusz társulat. A tíztagú csapat előadói sokoldalúan képzett művészek, akik a cirkusz, a tánc, a színház és a zene területén egyaránt jártasak. Az első darabjuk a FUSK, mely zene, színház, cirkusz és mozgás találkozása egy olyan különös képi világú előadásban, mely a tündérmesék sötétebbik oldalát idézi. A darabban meghatározó szerepet játszik az élőzene, mely nemcsak az előadás tempóját diktálja, hanem a klasszikust, a dzsesszt, a rockot és a gregoriánt ötvöző dallamokkal a vájt fülűek számára egy szcenizált koncert élményét nyújtja.

Lars Rudolfsson rendező és a svéd Cirkus Cirkör már a 2001. évi Budapesti Tavaszi fesztiválon kirobbanó sikerrel mutatta be a Trix című előadást. A Trix után a rendező ezúttal ismét az új cirkusz adta lehetőségek felé fordult, és dán akrobatákkal varázslatos, humorral teli, költőien megkomponált világot szerkesztett. Az előadásban megelevenednek Shakespeare drámáinak hősei, de párbajtőr és koponyák helyett karikákat, labdákat vesznek a kezükbe, hogy igazi cirkuszművészek módjára szórakoztassanak.

Lars Rudolfsson Svédország talán legjelentősebb színházi rendezője, aki a stockholmi Orionteatern-nek, a vezető svéd művészszínháznak alapító rendezője. Különleges és összetett személyiség: a progresszív rendezőgurut az tette nemzetközi hírűvé, hogy évekig rendezte az ABBA együttes színpadi showjait és videóklipjeit. A nevéhez számos zenés színház és musical-rendezés fűződik és több ízben dolgozott a Svéd Királyi Opera társulatával.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2007. október 12., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások