Színház

Gaff Aff

újcirkusz, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Gaff Aff szemet gyönyörködtető, egyszerre burleszk-szerűen humoros és metszően kritikus cirkusza lendületet ad az új esztendőnek! Karton-kavalkád és egy csetlő-botló kishivatalnok - napi körforgás egy hatalmas lemezjátszó korongján.
A színpad egy hatalmas - többszörösen díjnyertes -, forgó bakelitlemez: Martin Zimmermann ezen szalad, esik, csúszik, ugrik fel, bújik el, grimaszol, nevettet, mint afféle modern, akrobatikus Buster Keaton. Mellette Dimitri de Perrot cserélgeti sorra a lemezeket élőben. A Gaff Aff leginkább egy különleges körhintához hasonlítható, amelyben költészet, humor, zene, cirkusz, képzőművészet és tánc forog a szemünk előtt. "Minden előadásunk díszlete mozog, az élet valamely hétköznapi terét jeleníti meg. Minket leginkább az ember, a környezete, a viselkedése érdekel, ezeket az adottságokat igyekszünk kihasználni a mozdulatok nyelvén, szavak nélkül."
Martin Zimmermann és Dimitri de Perrot már törzsvendégnek számít a Trafó színpadán: 2003 (Gopf) és 2005 (Hoi) után most újra kellemes káoszt teremtenek a nagyteremben. Zimmermann eredetileg díszlettervezőnek tanult, majd a neves franciaországi cirkusziskolában (C.N.A.C.) tökéletesítette színpadi tudását. A Compagnie Anomalie alapító tagja volt, játszott Nagy József A kaméleon sikolya című előadásában, önálló koreográfiákat 1998 óta készít. Dimitri de Perrot gimnazista kora óta lép fel mint DJ, 2005-ben Zürich az év muzsikusának választotta a pop/rock/jazz kategóriában.
Újcirkuszi programsorozatunkban mutattunk már japán-francia lírai előadást, egyszemélyes finn cirkuszt körporonddal-vasgolyókkal, francia légtornászt karabinerekkel, most a svájciakon a sor, februárban pedig újabb finnek és franciák érkeznek, ezúttal videotechnikával és zsonglőr-mutatványokkal felfegyverkezve.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2009. január 4., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások