Színház

Gulliver utazásai

előadás, 1 felvonás, 60 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Těšínské Színház, Bajka Bábtársulat, Český Těšín, Csehország előadása, lengyel nyelven magyar szinkrontolmácsolással

Lemuel Gulliver kapitány és utazó jól ismert története új, eredeti változatban. A fantasztikus események és a különböző világokból származó lényekkel való találkozások szatirikus képet festenek a hétköznapi valóságunkról. A hajóorvos hihetetlen kalandjai során megismerkedhetünk Lilliput parányi lakóival, Brobdingnag óriásaival, az égen úszó Laputa szigetén élő tudósokkal, végül pedig a nyihahák országának bölcs lovaival.
Az irodalmi remekmű arra ösztönzött, hogy különféle bábok, maszkok, színházi eszközök segítségével játsszunk az arányokkal. Az előadás ihlető gondolata, hogy a távoli véleményekkel, gondolkodásmódokkal és szokásokkal való találkozás hasznos, egyszersmind szórakoztató is lehet. E gondolatot itt egyértelműen a gyermeknézőkre hangoltan, ám egyben a szüleikre is gondolva adjuk elő.

Těšínské divadlo
Cseh és lengyel társulattal egyaránt rendelkező színház Csehországban Český Těšínben. A színháznak így 3 tagozata van: cseh és lengyel társulat, valamint gyerekszínház, utóbbi mindkét nyelven játszik. A város kétnyelvűsége történelmileg adott, az 1920-as Lengyelország és Csehszlovákia közti területi felosztás eredményeként jött létre Český Těšín városa, mely addig Teschen városának déli külvárosa volt. Az új határ meghúzása után Český Těšín mai területe Csehszlovákiához került, de lakossága kb. fele-fele arányban a mai napig vegyes cseh-lengyel. Ebből következőn az 1945 óta működő színház elsődleges feladata, hogy kiszolgálja a két nyelvű közösséget (a lengyel társulat 1951-ben alakult).

Rendező: Jiří Hajdyla

Színészek:

Jakub Tomoszek,
Dorota Grycz,
Ewa Kus,
Daniela Sedláčková,
Barbora Sedláčková


Fény- és hangtervezők: Roman Mračna, Vojtěch Chobot
Díszlet- és jelmeztervező: Tereza Bartůňková
Zeneszerző: Jan Čtvrtník

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások