Színház

Gyerekek

előadás, 2022.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A mai hatvanasok előtt még ott az élet. Ezt vallja a fizikus házaspár, Hazel és Robin is. A kemény munkával töltött évtizedek után vidéki házba költöznek, jógáznak, kertészkednek, egészségesen étkeznek. Szövögetik a jövővel kapcsolatos terveiket. Egy nap beállít hozzájuk egykori kolléganőjük, Rose. Hosszú ideje nem látták, hajdan együtt dolgoztak a közeli atomerőműben. Kezdetben barátinak tűnik a látogatás, de csakhamar kiderül, egy monumentális játszma zajlik, az este végén pedig Hazel és Robin életük legnehezebb döntésére kényszerülnek.

Lucy Kirkwood 2016-os darabja az írónőt rögtön az egyik legkeresettebb színpadi szerzővé tette; a The Guardian az évszázad legjelentősebb drámái közé sorolta a művet. A Gyerekeink megrázó vízió arról, hogy miután a huszadik század során az egymást követő, ambiciózus generációk kizsákmányolták a környezetet, a következő évtizedekben a gyerekeink kénytelenek lesznek megfizetni ennek az árát. Kirkwood nem száraz környezetvédelmi tandrámát, hanem páratlanul izgalmas darabot írt: csupa élet, csupa humor, miközben a három hétköznapi hős története mélyen megrendítő is.

*A Rózsavölgyi Szalon társalapítója az országos Zöld Színház Projektnek. Mi is valljuk: a színháznak élen kell járnia jelentős közösségi ügyek elindításában, segíthet a környezettudatos szemlélet terjesztésében minél szélesebb körben. 

A(z) Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadása

Bemutató időpontja:

2022. március 31., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Lili Marleen nov. 12. 01:52:09 10/10
Zseniális előadás , zseniális színészekkel! Nagy gratuláció!😊