Színház

Heisenberg

előadás, 2018.

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egy zsúfolt pályaudvaron egy nő megpillant egy idős férfit, és hirtelen ötlettől vezérelve a nyakába csókol. Alex, a hetvenes hentes és Georgie, a negyvenes pincérnő beszélgetni kezd. Lassan, minden logika és társadalmi konvenció ellenére rájönnek: nekik dolguk van egymással. A találkozás alapjaiban forgatja fel az életüket, és végül nagy utazásra is vállalkoznak, hogy utolérjék életük elmulasztott lehetőségeit...

A cím Werner Heisenberg német fizikusra, a határozatlansági reláció elvének kidolgozójára utal. Az elv értelmében bizonyos fizikai mennyiségek csak bizonyos határig ismerhetők meg egyszerre és pontosan. Vagyis minél pontosabb értéke van az egyiknek, annál pontatlanabb a másiknak.

A brit szerző a legizgalmasabb kortárs színházi alkotók közé tartozik. Két műve, a Harper Regan és A kutya különös esete az éjszakában magyar színpadokon is bemutatkozott. Ez a legfrissebb darabja most a Hatszín Teátrumban látható először magyarul.

 

A(z) Szabó Máté előadása

Bemutató időpontja:

2018. január 24.,

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
vikunyka 2018 okt. 10. - 22:29:21 7/10
Vegyes érzéseim vannak a darabbal kapcsolatban. Benedek Miklós és Ullmann Mónika nagyon vibráló légkört hoznak létre a színpadon, Benedek fantasztikusan váltogatja a visszafogottságot és a szenvedélyességet, még napok múltán is a bőre alatt érzi az ember. Míg az Ullmann Mónika által megformált Georgie karaktere többször péklapát után kiált, úristen, mennyit tud beszélni ez a nő, egyáltalán, mit akar ettől az idős embertől? A kapcsolatuk fejlődését bemutató képek érdekesen váltakoznak, de egy idő után az ember már vágyja a szünetet, többször kitenné már azt a pontot. És akkor kiderül, hogy a várva várt szünet nem is szünet, hanem a darab vége, és ez nagyon nem pont, hanem egy hatalmas kérdőjel. Az addig felépített feszültség hirtelen ellaposodott, bennem hiányérzetet hagyott.
10/10
Dr. Vass János 2018 máj. 05. - 14:19:44 10/10
Ez egy olyan előadás volt, ami alatt és után az ember nagyon örül, hogy a fáradtsága ellenére
nem maradt otthon, mert a remek színészek és a légkör, amit megteremtettek a színpadon,
széppé tették az estéjét.

Benedek Miklós és Ullman Mónika 10/10, köszönet érte!