Színház

Humoristák szövetsége

kabaré, magyar, 2010.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Én, Főorvos Úr, soha nem lehetek őszinte, én színész vagyok, komédiás, még annál is rosszabb - komikus. Nekem egész életemben mindig hazudni kellett. Mert minél jobban tudok hazudni, annál nagyobb a sikerem, Képzelje el Főorvos Úr, mi lenne abból, ha én véletlenül egy este igazat mondanék a színpadon? Nem azt, amit a szerepem diktál, hanem azt, ami a szívemen fekszik. Úgy kitálalnám magamból!... Képzelje, milyen botrány lenne.... Nem kérem, nekem akármilyen rosszkedvem van, vicceket kell mondani. És néha milyen rossz vicceket... De hiába, el kell mondani, hogy nevessenek rajtam. Mi az, hogy nevessenek?... Hogy röhögjenek!....Kedves Főorvos Úr, az én életem csupa hazugság volt. Aztán engem soha nem is vettek komolyan. Énrám mindenki azt mondta a családban: Nem lesz ebből a gyerekből ember, csak színész!"

Az előadás szerkesztője és rendezője, a budapesti Katona József, és a Nemzeti Színház egykori kiváló művésze, Benedek Miklós remek humorú magyar szerzők örökzöld művei közül válogatott. Régi nagy kedvence a pesti kabaré, ez a sokszínű, és máig aktuális műfaj, így most is a legjobbak közül válogatott. Az előadásban Békeffi László, Darvas Szilárd, Demeter László, Gábor Andor, Karinthy Frigyes, Kellér Dezső, László Miklós, Lőwy Árpád, Molnár Ferenc, Nóti Károly, Szép Ernő és Vadnai László sorai hangzanak el, és hívja könnyed időutazásra Önöket, nézőket. Egy este erejéig elrepíti Önöket az 1910-20-as évekbe, a kabaré fénykorába. Az alkotók felhőtlen szórakozást, egy kis muzsikát és sok-sok nevetést ígérnek, és tudjuk róluk: betartják a szavukat.
Bemutató időpontja: 2010. július 2., Miskolci Nyári Színház

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
pájermárti 2011 márc. 18. - 23:06:07 10/10 Előzmény crazyforyou
Ma megint megnéztem ezt a darabot és ma sem csalódtam, úgyhogy kalandra fel egy kis Miskolc látogatásra, szívesen segítek szállás, meg programügyben ha gondolod!
Jól fogsz fogtok szórakozni
crazyforyou 2011 márc. 09. - 19:01:45 Előzmény pájermárti
Tökéletesen igazad van abban,hogy Miskolc sincs messzebb Pesttõl mit Pest Miskolctól! :)))
Mégis valahogy azt vettem észre,hogy mi,pestiek nehezebben mozdulunk,és ennek igazából nem tudom az okát.
De most erõt veszek magamon és megszervezem,mert tényleg látni szeretném ezt a darabot,és még sok mást is Miskolcon,mert a Miskolci Nemzetit az egyik legjobb színháznak tartom hazánkban.
Úgyhogy köszi a bíztatást! :))))
10/10
pájermárti 2011 febr. 23. - 23:38:19 10/10 Előzmény crazyforyou
Én látok rá esélyt, hogy valamikor Pesten is játszani fogják ezt a darabot, mert fantasztikus. Addig meg azt tanácsolom, hogy gyere el Miskolcra és nézd meg! nem bánod meg fergetegesen fogsz szórakozni, mert tudod, ha nem megy a hegy Mohamedhez....számtalan olyan darab van amiért én elmegyek B.pestre meg még sokan mások is. És Pest sincs messzebb Miskolctól, mint Miskolc Pesttõl:-)
A darab minden résztvevõjének, hozzátevõjének csak gratulálni tudok, zseniális volt minden pillanat. Köszönöm szépen!
crazyforyou 2010 dec. 17. - 20:42:35
De jó lenne,ha elhoznák ezt az elõadást Budapestre is,mert mi pestiek ki vagyunk éhezve az ilyen szívvel-lélekkel készült elõadásokra.És nem is beszélve a szereplõ színmûvészekrõl,kiemelten Szirtes Gáborról!!
Garai Sára 2010 jún. 30. - 18:28:57
Kedves Benedek Miklós! Szeretném biztatni az ilyen múltat éltetõ értékek mentésére. A celebek világában nagy-nagy kitartásra, s ezzel összefüggésben hosszú életre van szükség.- Mérei Ferenc pszichológusra is utalok, amikor ezt tudva üzenem. Magyarországon hosszan kell élnünk ahhoz, hogy mindennek az ellenkezõje is megtörténhessen. Sohase adja fel, sokan választjuk ezt az utat. Nem hagyhatjuk hogy az értéktelen, talmi uralkodjék rajtunk,- a hétköznapi életben és a mûvészetek világában egyaránt.
A mûvészetek az igazat adják, nemcsak a valódit (JA után szabadon)-holott ma már ez is kuriózum. Ez ad erõt megõrizni emberségünket, hitünket, bizalmunkat, szeretetünket. Ebben találunk legmélyebb önvalónkra, és ennek segítségével ébredünk fel tetszhalott állapotunkból.
Most már Budapesten élek, de Miskolcon születtem, szerettem az ottani színházat, hozzájárult eszmélésemhez. Örülök, hogy segít mûvészetével,- nemes anyaggal szeretni az életet az "ottaniaknak", ezekben a "sorscsapásos" idõkben.
Engedje meg, hogy meleg szeretettel üdvözöljem, és megöleljem. Arra már nincs jogom, -mert nem vagyok Nagy László- hogy azt mondhassam, hogy csókolom, mint az emberiség egy olyan ÕSLÉNYÉT, aki még él,
és megmaradt. Garai Sára