Színház

Impró Est

előadás, 90 perc, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Minden hónapban két csapat mérheti össze erejét a Prizma színpadán egy olyan játékban, melynek általunk kialakított kereteit a kanadai alapokon nyugvó "Match d'improvisation" nevű színházi műfaj ihlette. Annak bizonyos elemeit megtartva, ám formai és tartalmi szempontból sok ponton eltérő, eddig nem látható verzióját szeretnénk meghonosítani, mely reményeink szerint nem csak szórakoztató tapasztalatszerzés, hanem szakmai szempontból tanulságos esemény is lesz mind a játszók, mind a nézők számára.

A különböző színeket viselő csapatok egy kb. 3X3 méteres pályán adják elő improvizált jeleneteiket, a bíró, vagy a nézők által adott keretek szerint. Ezek a keretek vonatkozhatnak az etűd címére, műfajára, elhangzó mondatokra, megjelenítendő karakterekre, a játékosok számára, helyszínére, időtartamára. A csapatok két módon mérik össze erejüket: kevert, illetve összehasonlító jelenetekben. (A két csapat tagjai együtt játszanak, vagy a két csapat egymást váltva improvizál ugyanarra a témára.)

A játék két 45 perces félidőből áll.

A játékosok az első félidőben minden improvizáció előtt 1 percet kapnak a felkészülésre, a második fordulóban ez a felkészülési idő csökken. A bíró sípszóval jelzi az improvizáció kezdetét. Az improvizáció végén a nézők választják a győztes csapatot, szavazótáblájuknak a csapathoz tartozó oldalának feltartásával. Két pontot kap az improvizációban győztes csapat, döntetlen esetén a csapatoknak 1-1 pont jár. A bírónak jogában áll büntető pontokat levonni, amennyiben a csapattagok elhagyják a pályát, átlépik a műfaji-, vagy időkeretet, illetve, ha nem végzik el a kiadott feladatot. A bíró az egyes improvizációk közt rövid értékelést tart, ahol a nézők szavazatai előtt említést tesz esetleges morális hibákról, sportszerűtlenségről - pl.: figyelmetlen játék, "önzőzés" stb.

A(z) Prizma Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások