Színház

In Side & Aura

táncelőadás, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Függő, festett, lecsöppenő, megtöbbszöröződő, valós és virtuális testek. Egymásba mosódó dimenziók és síkok. Már-már tapintható, majd hirtelen szertefoszló felületek.
A kanadai Stéphane Gladyszewski a szobrászat és a fotóművészet felől érkezett a kortárs tánc és a multimédia világába. Munkáit leginkább az interaktív installáció és a performansz műfajai közé sorolhatnánk be. Az In Side és az Aura két kísérleti, érzéki, az érzékeléssel játszó, rövid koreográfia: az anyag és a fény feszes és vibráló dialógusa, amely a szuggesztív zenei textúra ritmusát követi. Az egyszerű alapötlethez társuló összetett technikai megoldások végtelen fegyelmet követelnek a táncosoktól, így a szemet gyönyörködtető képek sorozatából valóban elgondolkodtató és elbizonytalanító, valóság és illúzió határaival játszadozó előadás kerekedik.
"A nézőnek az az érzése, hogy az Aura és az In Side hi-tech és újító előadás. Pedig erről szó sincs, a testeken egyszerű vetítésnek köszönhetően villannak fel a képek. Ugyanakkor művészi értelemben igenis újításról van szó. Gladyszewski mesterien kezeli alkotásának két alapanyagát." (François Dufort, Dfdanse, Montréal)

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2010. február 16., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások