Színház

Jézus Krisztus szupersztár

rockopera, magyar, 2015.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A bibliai történetet ismerjük, Webber világhírű musicaljét szintén ? a Bál a Savoyban sikertörténete óta a Kossuth-díjas rendezőt, Bozsik Yvette-t is megismerhette a kaposvári közönség. Biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas, bátor, személyes hangú, igazi "kaposvári" előadás születik majd, melyben Mária Magdolna szerepében két gyönyörű (és gyönyörű hangú) színésznő lép felváltva színpadra: Tompos Kátya és Nyári Szilvia.
Közreműködnek a Bozsik Yvette Társulat és vendégtáncosai.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. november 13., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
FElepHánt 2015 dec. 17. - 17:15:36 7/10
FeHér ElepHánt Kulturális Ajánló Portál www.toptipp.hu

JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR---Bozsik Yvette---Kaposvári Csiky Gergely Színház

Utáljuk ezt a vérszegényen üres zenét, a hazug librettót, még Londonban is otthagytuk a szünetben. Gyõzött a kíváncsiság: milyen lesz a féktelen tehetségû, eddig inkább Júdás Sándor Péter, mit nyújt Bozsik Yvette az elementáris Kabaré és Chicago után? Néhány túlfeszített falzett eszement sikolyától eltekintve, a címszereplõ formátumos alakítással örvendeztet meg, Bakos-Kiss Gábor szintén, bár szép orgánuma néha ugyancsak indokolatlan fejhangok külsõségeibe téved.
De: minden ellenérzésünket felülírja a káprázatos koreográfia és a társulat fantasztikus teljesítménye. Õk a Jézust ünneplõ, majd halálba küldõ nép, õk a farizeusok, a fõpap fogdmegjei, a 12 apostol, Heródes hetérjei és hetérái, villámöltözésekkel, gyors átlényegüléssel, mozgással-tánccal, énekkel, játékkal hozzák az egyéni arcokból ötvözött tömeget. A Bozsik
Yvette Társulat tagjai mellett kaposváriak és messze földrõl érkezõ alkotják a fantasztikus együttest. Az alkotói képzelet szárnyal, a gesztus-cunamik lenyûgözõek, az egész elõadásra a kiforrott, keményen komponált egység jellemzõ. Eredetien értelmezettek a szituációk, szellemesek a karakterek /Vati Tamás a kerekesszékben!/, a textus nevetséges buktatóit feledteti a tempó fergeteges lendülete.
Bozsik Yvette mestermunkája új dimenzióba helyezi az elcsépelt musicalt, talán zene nélkül, mondjuk taktus-géppel még teljesebb élvezet lenne...