Színház

Just call me God - A diktátor utolsó beszéde

előadás, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az idők kezdete óta napjainkig újra és újra színre lépnek azok az uralkodók, vezetők, akiket az emberek természetfeletti erővel, mindenhatósággal, sőt: isteni képességekkel ruháznak fel. Hogyan lehetséges mindez? Miért vagyunk ilyenek? Ennyire hiszékenyek és romlottak volnánk? John Malkovich magához ragadja a szót, és mindent elmagyaráz.

A Giacomo-variációk és a Budapesten is bemutatott Pokoli vígjáték ? Egy sorozatgyilkos vallomásai után John Malkovich és Michael Sturminger ismét egy különleges színházi-zenés előadást készített, melynek világpremierje Hamburg futurisztikus hangversenytermében, az Elbphilharmonie-ban lesz. A bemutató után Malkovich Londonban és a Budapesti Tavaszi Fesztiválon bújik minden idők összes diktátorának bőrébe, hogy szembesítsen az önkény technológiájával.

A zenei ellenpontot a korábbi produkciókban is aktív szerepet vállaló orgonista-karmester, Martin Haselböck szolgáltatja. Válogatásában Bachtól Messiaenon át Ligeti Györgyig a zenetörténet egyik különleges szelete szólal meg.

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

mikro@interlog.com 2016 dec. 15. - 15:16:52
Ma kaptam meg a Tavaszi Fesztival programját a Port.hu-n keresztül. Az április 4-i, John Malkovich elöadásra már nincs jegy. Ez. hogyan lehetséges???