Színház

Karga

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Karga - török szó, jelentése: holló

"Az emberiség legősibb és legerősebb érzése a félelem; a legősibb és legerősebb félelem pedig az ismeretlentől való rettegés." (Lovecraft)

Félelem: "Közelgő valós vagy képzelt veszély, kellemetlenség vagy fájdalom keltette szorongó érzés. / Szorongás-érzet konkrét fennállása vagy szorongásra való hajlandóság."
Neurotikus félelem. Valós inger okozta akkut félelem, mely az inger megszűnésével elmúlik. Krónikus félelem. Összetettebb, mivel kézzelfogható ingerhez kapcsolódik is - és mégsem.
Félelem az eseményektől, saját magunktól, apánktól, anyánktól, a hatóságtól, a munkától, általában az élettől, repüléstől, sötétségtől, magánytól, sebességtől, haláltól... Mi a félelemmel való együttélés legjobb ellenszere?

A táncfelfogásáról közismert Chevi Muraday a Karga c. előadásában új megközelítésben tárja elénk a mozgással való kommunikációt. Egy üres tér és öt táncos, akik mind megtapasztalják saját félelmüket, a megbékélést keresve kísérleteznek az egyre erősödő félelemmel. A Ricardo Miluy által megteremtett hangtáj megfelelő környezetet biztosít arra, hogy a csak ritkán felszínre kerülő titkokra is fény derüljön.

díszlet: Keywork & Gonzalo de la Cera
hang: Ricardo Miluy
fotó: Jesús Vallinas
video: María Castanar
grafika: Inscene Sound & Graphics
mediátor: Manuela Barrero
rendezőasszisztens: Paloma Sainz-Aja
produkciós asszisztens: Lola Ortiz de Lanzagorta
produkciós vezető: Gachi Pisani
hangtechnika, díszlet: Marc Bartoló
fénytechnika: Sergio Torres
turné manager: Lola Ortiz de Lanzagorta
produkciós manager: Gachi Pisani

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. április 5., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások