Színház

Kecskeméti City Balett: Hamupipőke

balett, 55 perc, 2022., 0 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy igazi családi előadás, amelyben minden nemzedék megtalálja az örömét! A Hamupipőke egy örökzöld mese, amelyen már nemzedékek nőttek fel. Szomorú, ugyanakkor szívmelengetően szép történet egy hányatott sorsú, ám tiszta szívű kislányról, akinek meg kell küzdenie a boldogságáért, ám a végén természetesen a Jóság elnyeri méltó jutalmát, ahogyan hősnőnk kezét a Herceg, aki fáradhatatlanul keresi egy elhagyott üvegcipő segítségével a bálon megismert szépséges leányt.

Mindannyiunk egyik kedvenc rongyos-gazdag története, a világirodalom egyik legismertebb meséje, a Hamupipőke, amelynek klasszikus történetét és szereplőit szinte minden gyermek és felnőtt pontosan ismeri. Először Charles Perrault XVII. század végi mesegyűjteménye, majd a Grimm fivérek még szélesebb körben elterjedt feldolgozása, végül pedig a XX. század közepén Walt Disney egyik legsikerültebb rajzfilm remeke tette végképp halhatatlanná a mostohája által cselédsorban tartott árva lány meséjét. A humorban és játékosságban is gazdag balettelőadásban végigkövethetjük majd a főszereplő küzdelmét, melynek tétje, hogy beletörődik-e abba a sorsba, amit a mostohája
kiszabott rá: folyton lefarag-e a vágyaiból és az elvárásoknak való megfelelés béklyójában éli le az életét, vagy felvállalja önmagát, a vágyait, és megküzd a boldogságáért.

Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában, a Kecskemét City Balett interpretálásában egy szórakoztató és érzelemgazdag előadásban láthatják majd, hogy minden rosszból van kiút - és hogy milyen mágikus erő is rejlik azokban a bizonyos legendás üvegcipellőkben.

Táncosok – Kecskemét City Balett

Zene: Cinderella / Original Motion Soundtrack

Bemutató időpontja:

2022. március 6.,

Stáblista:

Hozzászólások