Színház

Klotild néni

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Dunalmási Öregmalom Társulat előadása.

Vaszary Gábor egy méltán híres , az országnak több művészt is adó család tagja volt, de nagyatyai nagybátyja pannonhalmi főapát, majd hercegprímás Vaszary Kolos is a családhoz tartozott.
Vaszary Gábor először a Képzőművészeti Főiskolán tanult rajzolni, majd érdeklődése inkább az írás felé fordult, először hírlapíróként, majd regény és színdarab íróként vált ismertté az 1920-as évektől kezdve, könyveit nem ritkán maga ilusztrálta.  Klotild néni című darabját 1939-ben mutatták be először öccse János rendezésében és húga Piroska szereplésével.
A darab igazi bohózat, amely legalább három szálon fut, alkalmat adva így az alapos összegabalyodáshoz, melyet Vaszary csillogó humorral meg is tesz.  A házastársi hűség többszörösen csorbát szenved, már-már látjuk az elkerülhetetlen csődöt, de ekkor az író mentő kötelet dob és látszólag minden rendbe jön. Egy idegen túlfűtött úriember bejön egy lakásba és megpróbálja kikövetelni azt, hogy az ablakból távcsővel kifigyelje a szembelévő házban az  éppen titkos randevúra érkező feleségét. A ház ura eleinte ellenáll, de aztán lassan kitanulja a jövevénytől a hűtlenség apró tüneteit és megtapasztalja azokat saját házában is.  Ettől kezdve mindenki gyanús a beteg nagynénitől kezdve a baráton keresztül az idegenekig. Vaszary a végén sem tesz igazságot, talán a béke kedvéért jobb nem ásni a dolgok mélyére, érjük be a látszatigazsággal .  A helyzetkomikumokkal, félreértésekkel zsúfolt három felvonás igazi, boldog kikapcsolódásra ad alkalmat.   

Férj: Entz László
Feleség: Sineger Eleonóra
Leskovics: Pataky Péter
Feri: Nikl Antal
Mari: Károlyi Dóra
Kázmér:  ifj. Zenthe Ferenc
Iboly: Somody Tilda
Kovács:  Zalai Márton
Zizi: Rajtó Eszter
Flórián: Ujvári Zoltán
Csokoládégyáros: Lakatos Csiga
Rendezte: Entz László
Producer: Vidovszky Ferenc
Technikai munkatársak: Tar Szilárd és Strommer Domonkos
Díszlet: Jásdi Bea és Kotsis László
Súgó: Entz Sárika

A(z) Klebelsberg Kultúrkúria előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások