Színház

Komámasszony, hol a stukker?

vígjáték, magyar, 2014.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Nem túl gyakran fordul elő egy átlagosnak mondott életben, hogy öt különböző embert bezárjanak egy ablak nélküli szobába, majd közéjük dobjanak egyetlen pisztolyt. A furcsa és akár drámainak is felfogható színpadi társasjátéknak pedig ez a lényege. Az juthat ki, azé lehet a kulcs, akinél a fegyver van. A fegyver körbejár. Mindenkinél elidőzik így szabadság esélye, és a többiek feletti hatalom lehetősége. Lehetne a történet akár egy lélektani dráma, mégsem az. Inkább bohózat, amiben az abszurd helyzet szolgáltat alkalmat arra, hogy kinevessük a raboskodó ötöst, miközben szentül hisszük, ha mi lennénk ott, inkább a szabadság kellene, mint a hatalom. Vajon mi a végkifejlet? Elsül a fegyver? Hogyan jutnak ki, kijutnak egyáltalán a kisemberből lett alkalmi hatalmasok?

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. december 13., József Attila Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Évike07 2016 nov. 08. - 21:41:38
5/10 Vontatott, unalmas darab. Rossz választás volt.
1/10
stupek2 2016 máj. 08. - 15:09:29 1/10
Televízióban láttam, de rossz választás volt. Nem kötött le. A leírás elolvasása után a 6. percben már ki is kapcsoltam.
1/10
Wpumukli 2016 ápr. 24. - 22:45:57 1/10
Botrány! Életem legroszabb választása volt ez a színmû. Sajnos én senkinek sem tudom ajánlani :( Rékasi betegsége miatt Nemcsák Károlyé volt a fõszerep. Erõltetett, túljátszott szereplése miatt már az elején eldõlt, hogy rossz lesz az elõadás. Egyedül Szerednyey Béla játszotta jól a szerepét. Vállán vitte a darabot. Gondolkodtunk, hogy a szünetben inkább haza megyünk... :(
Rendesen fájt!