Színház

Lassú felmelegedés

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2003.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"A tudomány jelenlegi állása szerint a muslicák udvarlási szokásai 19 fokos hőmérsékleten nem mutatnak semmi normálistól eltérőt. 30 fok felett azonban a hímek a nőstények helyett a többi hímnek kezdik el csapni a szelet."
New Scientist, brit tudományos hetilap

Pásztor Béla könyvelőt, egy szürke, a normálistól semmiben sem különböző, elvált állampolgárt egy nap elbocsátják az állásából. Ekkor különleges és bátor lépésre szánja el magát: felfedi másságát...

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. január 17., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Pásztor Béla
Szíjjártó Félix (macsó)
Mórócz (tanácsadó)
Titkos János (szomszéd)
Perecz Zsuzsa (főnöknő)
Kriszti (titkárnő)
Márta (Pásztor felesége)
Öcsi (Pásztor fia)

Hozzászólások

papua 2013 máj. 24. - 22:47:31
Szacsvay nagy évada volt ez a Karinthy-ban. Egy önhibáján kívül melegnek hitt tisztes családapa bõrében szinte megelõlegezte a mai hisztériát a "buzik a színpadon" témában.Persze, mint azóta is annyiszor, a darab nem a melegekrõl szólt, hanem a társadalémi közegrõl, amely körülvette õket, illetve rájuk kényszerítette a "többség" véleményét. A Lassú felmelegedés nagyon mulatságos és olykor bölcsen mély elõadás volt. Ugyanabban az évben Szacsvay még Virág elvtársat is bravúrosan játszotta A tanú Karinthy Színház-i remek változatában. Csekélység! Hollósi Frigyes Pelikán Józsefe és Molnár Piroska Gogolák elvtársnõje mellett. Bástya elvtárs hangja pedig az eredeti film Pelikánja, Kállai Ferenc volt. Ez volt élete utolsó színházi szerepe. Micsoda évad volt!