Színház

láthatatlan látható / nothing's for something

előadás, 80 perc, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Sötétség, klasszikus zenei dallamok és óriás luftballonok. A Kék Duna keringő akkordjai csendülnek fel az éterben és fekete függönyök lejtenek páros táncot az ismert Strauss melódiára a táncteremben... E nem mindennapi nyitány után négy színes alak jelenik meg a szférikus hangokkal "megzenésített" fekete birodalomban. A táncosok, mint színes jelenések újra és újra nyomot hagyva hol eltűnnek, hol feltűnnek a sötét homályban. A mozgó testekkel együtt változó színpadi elemek egy közös organikus formává lényegülnek át, mely lélegezni kezd és életre kel.

A nothing's for something című előadás Heine Avdal és Yukiko Shinozaki visszatérése a színház világába. Korábbi munkáik középpontjában elsősorban a tér, az előadók és a nézők kapcsolata állt, új produkciójuk célja pedig a test újravizsgálása, saját feltételezéseik megkérdőjelezése, az "eredetiség" - márha létezik olyan - motívumainak felkutatása.
A festés közben táncoló Paul Klee és a mindennapi élet miniatűr pillanatait rögzítő Rainer Maria Rilke inspirálta jeleneteket megörökítő nothing's for something olyan sajátosan poétikus világot teremt, melyben a látható láthatatlanná válik. Táncos, performatív és installációs elemek, valamint térbeli és képzelt határok különleges ötvözete születik meg a szemünk előtt.
"Játékos, költői és filozófiai teljesítmény - vizuális ajándék a közönségnek." Amund Grimstad, Klassekampen

A(z) Trafó előadása

Stáblista:

Hozzászólások