Színház

Latinovits-nap

előadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Budaörsi Latinovits Színház hagyományteremtő szándékkal rendez Latinovits-napot.

"Szabadjon most már kimondani, túl az érettségin: én Newton alaptörvényénél megálltam. Az energia nem vész el, csak átalakul. No persze, logikus, egyszerű: rakom a habarcsba a téglát: energia + anyag = fal. Itt a bökkenő. Rakjuk halottainkat a földbe? és? hova száll az energia? Szeretteink energiája, poétáink csóvás ereje hová röpül? Ami volt, hiszen volt, bennem is volt, tanúim bizonyos színigazgatók s egyebek. A majdan volt, maradék energia hova kerül? Melyik központ oszt majd szét? És van ilyen központ? Hova szór, hova oszt majd - és főleg kinek? Illetve kiknek? (...)
Halottaink energiája nem vész el, csak átalakul. A test, az anyaga földbe kerül, az anyagba; a lélek, a szellem elröpül, de itt marad a föld felett libegve-kísértve, tanítva-élve..."
Latinovits Zoltán

Mindaz, amit Latinovits Zoltán elindított és lendületesen képviselt a művészetével és a gondolkodásával, szerves része kell, hogy legyen a magyar színházi kultúrának. Ezt a szellemiséget kötelességünk ébren tartani, a színészkirály nevét felvett színházunkban - mondta el az igazgató, Frigyesi András.

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások