Színház

MA és AL (MA AND AL)

beavató színház, angol, 2012.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Ma és Al című előadást Salinger különféle szövegei és Koltes Salinger c. darabja ihlette. Az intenzíven provokatív előadás parányi terét díszlettöredékek töltik meg. A színészek megszólítják, majd bevonják a nézőket a maguk játékosan hisztérikus világába, és ezzel elmosódik a különbség a valóság és a fikció között. A darab sokféle témát érint, a család szétesésétől egy gyerek halálán keresztül az amerikai demokráciáig, a hagyományos és a modern színház által felvetett kérdésektől a vietnámi háborúig. Ivica Buljan az egyik legjelentősebb horvát rendező, aki elsősorban Pasolini és Kolt?s szövegek színrevitelével vált ismertté.
A Ma és Al a briliáns fizikai színházat művelő kiváló színészeknek, valamint a színpadi cselekvéseket és a teret nagyszerűen megválasztó rendezőnek köszönhetően egy különleges előadás, ahol a rombolás neurózisa keríti hatalmába a színpadot, adekvátan tükrözve a jellemek, helyesebben az anti-jellemek közötti viszonyt.(Zrinka Zorčec, Vijesnik)
A báb és hagyományos előadásokat bemutató Mini Teater-t a legfiatalabb közönség számára 1999-ben alapította a színész, bábszínész, művészeti vezető és dramaturg Robert Waltl. Gyerekeknek bábelőadásokat tartottak, később felnőtteknek szóló darabokkal kísérletezte a Ljubljanai Várban. Tíz éves születésnapját már a 2009-ben átadott saját színházi épületükben ünnepelhették Ljubljana Óvárosában, a Križevniška utcában. A Mini Taeter a különféle műfajú gyerek-és bábelőadások mellett sikerrel mutat be kortárs irodalmat, post-dramatikus darabokat felnőtt, igényes közönségének. Jelentősebb előadási közé tartozik Heiner Müller: KVARTETT, Elfride Jelinek: JACKIE, Herve Guibert: AZ ŐRÜLT VINCENT, Heiner Müller: Macbeth Shakespeare után, Ingmar Bergman: PERSZÓNA, Bernard-Marie Koltés: AZ ERDŐ ELŐTTI ÉJSZAKA, Heiner Müller: MÉDEA-ADAPTÁCIÓ.
A Mini Teater számos nemzetközi fesztiválon mutatta be előadásait. Felléptek többek között Ausztriában, Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Belgiumban, Nagy-Brittanniában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Iránban, Venezuelában, Kubában. Mini Nyár néven a ljubljanai nemzetközi gyerekszínház fesztivál főszervezője.

A(z) Maladype Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. január 27., Maladype Színház

Stáblista:

Hozzászólások